Сухопутні війська включають танкові й ракетні підрозділи, механізовані, армійську авіацію, артилерію й протиповітряну оборону. Давайте згадаємо, коли та чому Україна почала відзначати цей день? Яка дата святкування? Візьміть також на озброєння найкращі поздоровлення у віршах та прозі.

Історія свята: якого числа відзначається і з чого все почалося?

На сьогоднішній день Сухопутні війська - найбільш численна братія у рядах вітчизняної армії. Із цим днем в Україні прийнято вітати службовців артилерії, протиповітряної оборони, армійської авіації, танкових та ракетних військ, а також механізованих працівників війська.

В Україні День Сухопутних військ Збройних Сил відзначається у четвер, 12 грудня 2019 року. Його святкування бере витоки у 1997 році. Саме тоді було створено СВ. А днем святкування обрано 12-те грудня.

Кожен рід військ, який входить до складу сухопутних, виконує свої завдання. Загалом вся українська армія включає 255 тис. Із них - 24 тис. жінок. 170 тис. осіб служать на контрактній основі.

Традиції у День Сухопутних військ в Україні

Традиційно свята Збройних сил України, День авіації, День ВМФ та День Сухопутних військ відзначаються наступним чином. Ранок президента України починається із поздоровлень військовослужбовців.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Далі йдуть покладання квітів чиновників, воїнів та всіх бажаючих до пам'ятників і могил невідомих солдатів. У День святкування Сухопутних військ прийнято також організовувати тематичні заходи, які здатні продемонструвати важливість та цінність численних підрозділів військ для України у цілому.

Після церемонії покладання квітів проводиться різні тематичні виставки, організовуються інформаційні заходи, проводяться концерти та виступи дітей, дорослих, проходять виставки.

День Сухопутних військ ЗСУ, ua.utro.new
День Сухопутних військ ЗСУ, ua.utro.new

Гарні вірші хлопцеві, чоловікові, для знайомих, службовців у СВ

Найкращий подарунок із нагоди професійного свята військовослужбовців, - безумовно, ваша увага. Оберіть привітання, яке, як вам здається, найкраще підійде для людини, якій ви адресуватимите його.

Добре слово, сказане вами, - найкраща нагорода для українського патріота. Картинка, намальована руками дитини, особливо трепетно зігріває серця військових, які служать у зоні АТО.

Зігрівайте їхні серця своїм теплом і увагою! Адже завдяки зусиллям військових нас чекає мир та успіх. Сухопутні війська - гордість України! Нехай звучать салюти на честь справжніх патріотів нашої країни!

Сухопутным войскам,

Украинским боевикам,

Нашим славным патриотам

Я сегодня честь воздам!

Давайте вітати близьких та знайомих із їхнім професійним святом. Бо часом їм так не вистачає нашій підтримки!

Вы - наша опора, твердость и гордость!

Пусть сгинет скорее коварный враг,

Как побеждали мы когда-то варяг.

Пускай водрузится наш мирный стяг!

Службовці Сухопутних військ - хранителі нашого затишку й спокою. Побажайте їм успіхів на всіх фронтах: у бою і у особистому житті! Нехай у них усе ладиться!

Артиллерию, пехоту

Я сегодня поздравляю!

И танкистам, ракетистам

Счастья пожелаю!

В день СВ я вам пошлю

Поздравления, приветы

Подарю я вам цветы,

Шлю салюты и букеты!

В праздник сухопутных войск

Пусть звучат слова награды!

И поздравит пускай вас

Вся Верховная Рада!

Українці не хочуть чути звуки канонади. Усі ми бажаємо жити в мирі й дружбі з сусідніми державами. І як би це не було прикро, схід нашої країни дуже серйозно постраждав від навали ворога.

Сухопутні війська допомагають підтримувати порядок і боротися на благо миру. Ви можете привітати свого чоловіка або хлопця зі святом наступним гарним віршем:

Ты – мой воин и боец!

За мир и правду истинный борец!

Пускай в душе царит покой,

Мой славный воин, ты – герой!

Желаю силы и здоровья,

Я окружу тебя любовью,

Пускай в душе цвет сирень,

И от войны лишь будет тень!

Дуже хочеться, щоб у душах людей, які служать у Сухопутних військах, панували гармонія, мир, радість і спокій. Щоб у їхніх оселях був достаток, лад, спокій і щастя. Давайте бажати їм у віршах всього самого доброго від душі!

Несите службу боевую

И спойте песню строевую

За мир, за радость, за покой!

Желаем жизни вам такой:

Без бед, печалей и обид,

Пусть враг будет скорей разбит!

Наші воїни гідно захищають Україну і всіх жителів від навали ворога. Нехай у них не виникає у житті перешкод! І натиски супротивника наші сухопутні війська відбивають легко. Оптимізму вам, віри у краще майбутнє та спокою у душі! Зі святом! Нехай цей день для кожного із вас буде класний, насичений цікавинками та теплотою близьких і дорогих серцю людей!

Сухопутные войска!

Дружба ваша так крепка!

Вы друг за дружку постоите

Даже в самой страшной битве!

Пусть одолеете врага,

Ваша жизнь нам дорога!

Мы гордимся вами,

Сухопутными войсками!

Для тих, хто шукає привітання у віршах із Днем Сухопутних військ на українській мові, пропонуємо наступний варіант:

Україно, ти сильна воїнами,

Справжніми патріотами!

Вони стоять на сорожі зі щитами

І заслоняють Вітчизну гарматами.

А ми вшануємо їх квітами:

Хризонтемами та маргаритками.

Хай їхні душі цвітуть так само!

І жодна дитина не скаже:

«Як страшно, мамо!»

Радійте всі наступному дню,

Захисту, віри й надійної сили!

Рідні нехай поважають й цінують,

Гарні думки у мріях існують!

Хай Вітчизна вдячністю гріє,

Мир і спокій в країні царіє!

Ми впевнені: ваші привітання, сказані від душі, допоможуть воїнам зберігати віру в свої власні сили та досягати поставлених завдань і цілей. Здоров'я і удачі всім тим, хто має відношення до Сухопутних військ! Нехай оптимізм не покидає вас!

Вітаємо вас із Сухопутним святом!

Нехай із споконвіку ви будете коштом

Миру, щастя та добра багаті!

Бажаєм вам здоров’я й благодаті!

Нехай не плаче щодна мати –

Хай кожен повертається живим,

А ворог згине і розвіється, мов дим!

День Сухопутних військ ЗСУ, politeka.net
День Сухопутних військ ЗСУ, politeka.net

Найкраща проза із професійним святом

Представники Сухопутних військ - наша опора, надійність, сила та великий захист. Хочеться їм від душі побажати, щоб рідні й близькі їх цінували, поважали й щоб будь-які небезпеки обходили їх у бою стороною. Пропонуємо добірку привітань у прозі.

Бажаю відваги і мужності! Ви - хранителі нашого мирного домашнього вогнища, нашого затишку й спокою. Бажаємо вам світлого настрою, впевненості у собі, бути коханими! Завжди та в усьому перемагати!

Хочеться побажати, щоб у ваших родинах панував спокій і затишок! Ми всі дуже пишаємося, що можемо сховатися від ворога за вашими широкими мужніми спинами. Відваги вам, сил і терпіння у нелегкій вашій бойовому праці! Досягайте великих висот! Будьте мужніми і нехай ніякі невдачі не загрожують вам!

Ти - цілеспрямований воїн, справжній захисник нашої Батьківщини! Бажаю достатку, щастя й благополуччя! Нехай твоя праця приносить бажані плоди. Нехай сили ростуть, вміння й знання примножуються! Праацюй по правді, честі й совісті! Завжди тримай своє слово! Будь мужнім, сміливо та впевнено досягай поставлених перед собою завдань!

Ми сьогодні вшановуємо справжніх чоловіків, які належать до Сухопутних військ. Енергії вам і міцного здоров'я! Рухайтеся вперед, досягайте бажаного! Висот вам і втілення всіх планів! Сил, оптимізму, посмішок і позитиву! Будьте прикладом для оточуючих! Українцям дуже приємно відчувати себе щасливими і відчувати безхмарне, ясне небо над головою.

Ти - моя кохана і найдорожча людина на цій землі! Для мене немає тобі ціни. Ти наповнюєш моє серце любов'ю. Бажаю тобі витримки і сталевого здоров'я! Справжніх вірних друзів, терпіння, життєвої мудрості, доброти! Світлого миру й рівноправності! Бажаю просування по службі, удач у справах, класного настрою і завжди бути в позитиві!

Бажаю відваги, цілеспрямованості, мужності й впевненості на своєму життєвому шляху. Нехай не зустрічаються на шляху перешкоди й перепони! А тільки добрі позитивні люди! Бажаю, щоб у будинок заглядали промінчики позитиву й гарного настрою! Особистого щастя, знатних справ і добрих подвигів!

Фото, картинки, листівки

День Сухопутних військ ЗСУ, zastavna.bukoda.gov.ua
День Сухопутних військ ЗСУ, zastavna.bukoda.gov.ua

День Сухопутних військ ЗСУ, dpchas.com.ua
День Сухопутних військ ЗСУ, dpchas.com.ua

День Сухопутних військ ЗСУ, facebook.com theministryofdefence.ua
День Сухопутних військ ЗСУ, facebook.com theministryofdefence.ua

День Сухопутних військ ЗСУ, glavred.info
День Сухопутних військ ЗСУ, glavred.info

День Сухопутних військ ЗСУ, 24tv.ua
День Сухопутних військ ЗСУ, 24tv.ua

Відео