У 2020 році українським студентам не планують підвищувати розмір стипендій. Міністерка освіти України Анна Новосад повідомила, що таке підвищення може відбутися лише у разі зменшення кількості студентів, що отримують стипендії.

"На наступний рік поки що суттєвого підвищення не закладається", — повідомила міністерка. Анна Новосад

Ганна Новосад, 24 канал
Ганна Новосад, 24 канал

Анна Новосад розповіла про погляди членів уряду на підвищення стипендій. Міністерка зазначила, що академічні стипендії мають суттєво зрости, щоб мотивувати студентів краще вчитися — так вважають в уряді. Проте кількість отримувачів цих стипендій має скоротитися. Збільшення розміру стипендій в уряді можуть профінансувати лише за умови зменшення кількості їхніх отримувачів.

"Важливо врахувати, що є два типи стипендій — соціальні та академічні. Соціальні стипендії дійсно потрібно верифікувати. Ці стипендії мають отримувати саме ті категорії студентів, які їх потребують", — зазначила Новосад. Анна Новосад

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Ганна Новосад, фото: Уніан
Ганна Новосад, фото: Уніан

Станом на 2019 рік розмір мінімальної академічної стипендії в Україні складає 1300 грн на місяць, а розмір соціальної коливається від 1180 гривень до 2360 гривень залежно від пільги.

Нагадаємо, українцям переглянуть пенсії, субсидії та стипендії: хто ризикує втратити пільги

Як повідомляв портал "Знай.ua", півроку президентства Зеленського: що з обіцяного українцям так і не виконав гарант

Також "Знай.ua" писав, що в Україні збільшився середній розмір пенсії