За 6 місяців президентства Володимир Зеленський повністю виконав 9 обіцянок з 55. Відповідні підрахунки провели аналітики Українського інституту аналізу та менеджменту політики напередодні круглої дати: 20 листопад 2019 року виповнюється півроку з дня вступу на посаду нинішнього глави держави.

Спершу експерти зафіксували 55 найважливіших обіцянок президента, даних ним українцям у своїй виборчій програмі або публічно. Таким чином, загальну кількість від даних обіцянок було повністю виконано 9 обіцянок, невиконаними з президентської програми на сьогоднішній день залишилися 25 обіцянок, 21 - виконані частково або статус виконання обіцянки в даний час невідомий.

"Виконані обіцянки в першу чергу стосувалися гучних заяв Зеленського: прийнятий" Закон про імпічмент президента "в редакції Зеленського, прийнятий закон про викривач корупції, а також збільшено фінансування антикорупційних органів в Україні; Зеленський провів обіцяний прес-марафон, організував обмін полоненими", - відзначили експерти Інституту.

Що ж стосується невиконаних обіцянок, то не прийнятий насамперед законопроект "Про народовладдя" і не проведено референдум по найважливішим для держави питань. Судячи із заяв президента, проведення будь-яких референдумів в Україні найближчим часом не планується.

Крім того, не виконано обіцянку знизити тарифи, позбавляти депутатів мандатів за кнопкодавство, не проводяться нові судова, медична, освітня реформи, не проведено підвищення зарплат військовослужбовцям і чиновникам, які не вирішені питання пільгового кредитування, капремонту інфраструктури.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"За перші 10% президентського терміну Володимир Зеленський виконав понад 16% ключових обіцянок, хоча поки так і не зміг досягти істотного процесу в 3х ключових соціальних запитах - світ, боротьба з корупцією, підвищення добробуту. А ось чи виконає Зеленський свою обіцянку не йти на другий термін президентства - покаже тільки час ", - відзначили аналітики інституту.

Нагадаємо, раніше у Вінниці студенти-медики вийшли на безстроковий протест, шишки летять у міністра Зеленського: "Ми - не раби!".

Також Знай.uа писав про стипендії: які бувають, і хто має право на їх одержання.