Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф на 16 облгазів за неправомірне використання температурних коефіцієнтів коригування показів газових лічильників, повідомляє UBR.

Як повідомляється, до висновку про неправомірність приведення обсягів витрат газу до стандартних умов прийшли у Національній комісії з питань державного регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Цю позицію підтримав також АМКУ, який наклав на 16 облгазів, що вгодять в “Регіональну газову компанію” (РГК) Дмитра Фірташа штрафи у сумі 278 мільйонів гривень.

Тарифи на газ, фото: 2x2.su
Тарифи на газ, фото: 2x2.su

В свою чергу, газовики вважають це тиском на бізнес а також дискримінацією споживачів через примус одних платити за інших. Також у РГК кажуть, що використання коригувальних коефіцієнтів передбачено законом “Про ринок природного газу”, а також Кодексом газорозподільчих систем, типовим договором про розподілення та правилами постачання природного газу. І для того, щоб вирішити ситуацію з цими донарахуваннями, потрібно спершу внести зміни в нормативну базу.

Найближчим часом усі штрафи та зобов’язання, які наклали на газовиків АМКУ та НКРЕКП, можуть бути скасовані через суд. А для українців через ці коригування суми у платіжках за газ можуть збільшитись до 10%.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Нагадуємо, що вчора Кабінет Міністрів затвердив нові правила надання послуги з постачання гарячої води.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що одеситів змусять платити за теплі батареї влітку.

Також "Знай.ua" писав, що газ для українців подешевшав в опалювальний сезон.