Народний депутат від “Слуги народу” Ольга Василевська-Смаглюк подала поправку до законопроекту про акцизний податок, якою пропонує зрівняти ставки акцизного податку на зріджений газ та бензин, повідомляє enkorr.

Згідно із пропозицією Василевської-Смаглюк, ставка акцизного податку на бензин має бути знижена з чинних 213.5 євро до 139.5 євро, а на газ — підвищена у 2.7 рази з 52 євро до тих же 139.5 євро. Без змін залишиться акциз на дизельне пальне, який становить також 139.5 євро.

АЗС
АЗС

Наразі ця поправка була відхилена, але у Василевської-Смаглюк залишається право внести її повторно під час розгляду законопроекту в сесійній залі Верховної Ради.

Нагадуємо, що днями повідомлялось про те, що після втручання Антимонопольного комітету на українських АЗС здешевшало пальне.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, у США створили "сонячну піч", здатну обвалити ціни на вугілля та газ.

Також Знай.uа писав про те, що субсидії, пенсії і зарплати: що обов'язково треба знати українцям до 2020 року.