П'ятьох поляків звинувачують у нападі на дев'ятьох українців. Потерпілими є учні школи-гімназії в Прушковом недалеко від Ополя.

Інцидент стався ще в грудні 2018 року. У парку відбулася бійка між українським учнем Сергієм і місцевим жителем Давидом. У той же день відбулася бійка за участі поляків і українців. Кожна зі сторін має свою версію.

Місцевий житель стверджує, що накинувся на Сергія з-за того, що той ніби схиляв його 14-річну сестру до статевих відносин.

Поліція Польщі, фото 24 канал
Поліція Польщі, фото 24 канал

Українські гімназисти стверджують, що Сергій домовився про зустріч з місцевою дівчиною в парку, проте замість неї на зустріч прийшов її брат з одним, які побили хлопця і втекли після того, як на захист потерпілого стали його колеги.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обвинувачені стверджують, що ввечері в той же день група поляків відпочивала в одному з місцевих закладів і далі провокували конфлікт українські підлітки, які обзивали відпочиваючих українською мовою. Один з місцевих ударив українця і після цього сталася масова бійка.

Постраждалі українські гімназисти стверджують, що це була зовсім не бійка, а побиття. Одному з них зламали носа.

Вони розповіли, що з розважального закладу вийшли поляки з десятком людей і всі разом почали атакувати українців. Зараз полякам загрожує до 3 років в'язниці. Прокуратура вважає, що напад скоєно на національному грунті.

Нагадаємо, тіла українських заробітчан знайшли у Польщі.

Як повідомляв Знай. ua, у Польщі затримали громадянина України.

Також Знай. ua писав, що вбивство українців у Польщі обростає новими деталями.