Європейська комісія чітко дала зрозуміти про те, що планує переглянути стандарти, що стосуються викидів вуглекислого газу для легкових автомобілів та автобусів, встановлені на 2020-2030 роки.

Про це йдеться у документі, що називається “Європейська зелена угода”. Згідно з цим документом, до червня 2021 року Єврокомісія перегляне екологічні норми для того, щоб з 2025 року забезпечити шлях до нульового рівню викидів.

Євробляхи, Знай.ua
Євробляхи, Знай.ua

А в квітні цього року Євросоюз прийняв закон, який зобов’язує усіх автовиробників, які продають свою продукцію в країнах Європи, знизити викиди СО2 автомобілів на 37.5%. Таким чином, нововведення може суттєво вплинути на автомобільний ринок Європи, чиї мешканці будуть змушені позбуватись старих машин, які, в тому числі, можуть опинитись в Україні.

Нагадуємо, що нещодавно президент Володимир Зеленський підписав законопроект, який зобов’язує усіх власників “євроблях” повинні оформити свої авто належним чином до 31 грудня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.