У пожежі в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу згоріло живцем 16 людей. Рятувальники ще розбирають завали на Троїцькій 25, а одесити приносять туди дитячі іграшки та квіти.

"Вона мені десь об 11 годині подзвонила і почала так солодко говорити в трубку, що всіх нас любить. Ксюшенька прощалася. Казала: "Мама, тут все горить, ти не уявляєш. Я буду стрибати". А я їй відповідала, що тримайся. До останнього, моя дівчинка. Але у неї вже не було сил триматися", - розповіла мати 17-річної загиблої Ксенії Бабенко Ольга, передає hromadske.

Відомо, що студентка другого курсу Ксенія Бабенко зістрибнула з п'ятого поверху палаючої будівлі. Дівчину поховали в рідному селі Новомиколаївка.

Пожежа в одеському коледжі, Думська
Пожежа в одеському коледжі, Думська

"Тіло Ксюші не віддавали, поки ми не підписали папери про причини смерті. Викликали у дві різні прокуратури... я вже і не пам'ятаю, в які", - поділився батько дівчинки Аркадій Бабенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Зараз поліція висуває три версії виникнення пожежі: необережне поводження з вогнем, навмисний підпал та несправна електропровідка.

Начальник поліції Одеси Олег Бех заявив, що у слідства є перші результати, де йдеться про порушення протипожежної безпеки та евакуації людей. Урядова комісія з розслідування пожежі до 20 грудня має розповісти про причини пожежі. Директора коледжу Любов Кочергу оголосили підозрюваною у службовій халатності, але потім Київський суд Одеси на два місяці відправив її під цілодобовий домашній арешт.

Пожежа в коледжі Одеси, фото - omr.gov.ua
Пожежа в коледжі Одеси, фото - omr.gov.ua

"Хай би купили батути, брезенти, і діти самі руками ті брезенти тримали б, самі б рятували. Ламали б ноги, руки, але вижили б", - упевнений Аркадій.

"Але це не наша Ксюша на рятувальника впала, ми дивилися відео. Це не вона", - додала його дружина.

Пожежний Сергій Шатохін один із перших почав гасити пожежу. В той момент, коли Шатохін піднімався на верхні поверхи, щоб врятувати людей у будівлі, студентка вистрибнула з вікна і впала просто на нього. Чоловік помер 7 грудня від травм.

Нагадаємо, у жахливій пожежі в коледжі Одеси загинула викладачка.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Одесі слідом за коледжем спалахнув дитячий садок: тривожні кадри.

Також портал Знай.uа писав, що у студентів згорілого одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу відновили заняття.