Предстоятель Православної церкви України розповів про конфлікт з почесним Патріархом Філаретом, повідомляє ТСН.

За словами Епіфанія конфлікт між керівниками церкви розпочався одразу після отримання Томосу. Ще під час перемовин із Вселенським Патріархатом Філарет написав на ім’я Патріарха Варфоломія документ про те, що надалі не збирається претендувати на керівні посади — буде лише діючим архієреєм ПЦУ та членом Священного Синоду. Але вже під час Собору Філарет змінив свою думку та висловив бажання очолити ПЦУ.

Філарет, фото - Вголос
Філарет, фото - Вголос

А влітку 2019 року Філарет навіть скликав так званий Собор УПЦ КП, учасники якого відкинули Томос через те, що він, ніби-то, ставить Православну церкву України в залежність від Константинополя.

Проте Епіфаній заявив про те, що, попри конфлікт, в ПЦУ хочуть, щоб Філарет брав участь в розбудові визнаної помісної церкви.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно Епіфаній заявив про готовність Православної церкви України перейти на святкування Різдва 25 грудня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", митрополит Єпіфаній звернувся із сенсаційною заявою до українців.

Також "Знай.ua" писав, що у грудні українцям подарують додатковий вихідний.