У наступному році Кабмін виділить понад 47,5 мільярдів гривень на забезпечення в повному обсязі фінансування пільг і субсидій. При цьому ніякої перехідної заборгованості з 2019 року не буде. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час брифінгу.

"На 2019 рік, на сьогодні, передбачено трохи більше ніж 47 млрд грн. Цієї суми цілком достатньо, щоб ми вже розрахувалися за листопад включно. Профінансовано повністю. Ні копійки простроченої заборгованості за пільгами і субсидіями, у нас перед громадянами немає і жодної перехідної заборгованості – не буде", - повідомив Музиченко.

Субсидії, фото: Сьогодні
Субсидії, фото: Сьогодні

За його словами, на 2020 рік передбачено аналогічну суму, якої повинно вистачити.

"На наступний рік передбачено аналогічну суму, трохи більше, ніж 47,5 млрд грн. Цього також цілком досить для того, щоб забезпечити в повному обсязі фінансування пільг і субсидій", - підсумував міністр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, нові умови отримання пільг і субсидій: у Мінсоцполітики озвучили правила.

Як повідомляв портал Знай.uа, субсидії будуть сплачувати "живими" грошима, названі терміни і суми на одну сім'ю.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій.