Короткометражний фільм під назвою "Анна", який зняв ізраїльський режисер Декел Беренсон, та, де зображений окупований Донбас, потрапив у список премії BAFTA. Про це повідомила Британська кіноакадемія.

Як відзначається, український фільм вперше потрапив до списку цієї кінопремії. Над ним трудилися кінокомпанії з України, Ізраїлю та Великої Британії. І слід зауважити, що фільм, який обійшовся у 45 тисяч доларів, повністю зняли на теренах саме нашої держави: у Києві та Кривому Розі.

Відтак, фільм розповідає історію матері-одиначки Анни, яка проживає на окупованому Донбасі та виховує 16-річну дочку. Головна героїня працює на м'ясопереробному комбінаті та мріє про краще життя.

Зауважимо, що кінопремія BAFTA — це щорічна нагорода Британської академії телебачення та кіномистецтва, яка є аналогом Оскара у Британії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, відомі кіностудії висунули претендентів на премію "Оскар".

Як повідомляв портал Знай.uа, фанати кінострічки облюбували сходи в Бронксі (Нью-Йорк), де знімали сцену з танцем Джокера.

Також портал Знай.uа писав, як змінювалися образи "геніального лиходія" у Джокері.