Верховний суд України зобов’язав чоловіка, який порушив правила дорожнього руху і спричинив ДТП, відшкодувати водію розбите авто на 100 тисяч гривень. Так, в Україні почали штрафувати не тільки водіїв, а й пішоходів.

Нині за українським законом, якщо ти водій, то володієш "засобом підвищеної небезпеки" і, отже, винен без вини, - йдеться у сюжеті ТСН.

Тобто яке б не трапилося ДТП, і хто б там насправді не був винен, насамперед претензія до водія. Це прописано у Цивільному кодексі та часто виходить, що невинуватий водій платить винуватому пішоходу.

Штраф для водіїв, фото: Autonews
Штраф для водіїв, фото: Autonews

Однак Верховний касаційний суд України вперше ухвалив рішення, аби пішохід відшкодував витрати на розбите авто — 100 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Саме після розслідування, і рішення суду першої інстанції, що дії пішохода спричинили ДТП, стало можливим аби касаційний суд призначив відшкодування. Це означає, що для притягнення пішохода, у водія мають бути беззаперечні докази — відео з автореєстратора чи камер вуличного спостереження і звичайно, свідки.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.