Верховний касаційний суд України зобов’язав пішохода, з вини якого сталось ДТП, відшкодувати витрати на ремонт розбитого автомобіля, повідомляє ТСН.

У суді кажуть, що провину пішохода у ДТП повністю довели під час розслідування. Тепер винуватець буде зобов’язаний відшкодувати власнику автівки втирати на ремонт у сумі 100 тисяч гривень.

Пішоходи, Новый Взгляд
Пішоходи, Новый Взгляд

За чинним українськими законодавством автомобіль є “засобом підвищеної безпеки”, через що у більшості ДТП за участю пішоходів претензії висуваються в першу чергу до водіїв. Таким чином утворилось небезпечне замкнене коло, оскількі пішоходи все частіше ігнорували правила дорожнього руху. А тепер ситуація може змінитись кардинальним чином.

Нагадуємо, що вчора набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються інвалідів, що пересуваються на візках.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Також "Знай.ua" писав, що вихід українок на пенсію в 55 років: слуги народу розставили всі крапки над "і".