Термін життя людини в природному середовищі існування становить 38 років. Такий приголомшливий результат досліджень вчених з національного наукового агентства Австралії оприлюднили нещодавно. Вчені вияснили, чому ж люди живуть довше.

Вчені розробили генетичну модель "годинника", який може оцінити максимальну тривалість життя різних хребетних, включаючи як живі організми, так і вимерлі, пише maximum.fm.

неандертальці
неандертальці

Дослідники проаналізували понад 250 видів тварин з відомою тривалістю життя, щоб ідентифікувати 42 гени, які могли б допомогти дослідникам визначити термін життя інших видів. Так, науковці показали, що гренландський кит може прожити до 268 років – майже на 60 років більше, ніж вважалося раніше.

Еротичний гороскоп, фото: Glavpost media
Еротичний гороскоп, фото: Glavpost media

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Використовуючи людський геном, дослідники виявили, що максимальна природна тривалість життя людей складає 38 років. А сучасні люди живуть набагато довше завдяки досягненням медицини і науки, а також через зміни способу життя і харчування.

Варто зазначити, що середня тривалість життя в групах неандертальців і Homo sapiens, що жили в різних регіонах приблизно 150 000 років тому, відсоток смертності серед дорослих (від 2О до 40 років) був приблизно однаковий. Це призвело до їх вимирання.

Нагадаємо, подарунки за знаком Зодіаку: як не образити близьку людину шкарпетками і трусами на день Святого Миколая.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.