Duty Free більшість відвідувачів оцінюють, як місце вигідних покупок. Розташування таких магазинів на нейтральних територіях аеропорту позбавляє їх від оплати мит. І це мало б означати, що там можна знайти дорогі бренди низькими цінами, але часто буває і навпаки.

Але є один цікавий нюанс: вартість оренди в аеропортах надто висока. І цілком може перекрити відсутність мит. Тож іноді ціни там можуть бути дорожче, ніж у звичайних магазинах.

1. Іноді в Duty Free везуть товар з міста

Багато людей купують в Duty Free, бо думають, що в місті продається підробка, а в Duty Free — оригінали. Але іноді буває так, що товар їде спочатку до міського офіційного дистриб'ютора, а вже потім забирають частину для Duty Free.

2. В Duty Free працюють не професіонали

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

В основному там працюють мешканці прилеглих до аеропорту міст, адже в Duty Free зазвичай невисокі зарплати, плюс до всього там не може бути постійних клієнтів.

Duty Free

3. Частіше в Duty Free купуються не потрібні речі

Покупки в Duty Free, як правило, спонтанні та імпульсивні. Найчастіше купують алкоголь і сигарети в дорогу або про запас, так як вони не обкладаються митом. На третьому місці — парфумерія.

4. Окрім недоліків Duty Free має і переваги

Там дійсно заощадити і зробити вигідні покупки можна. Для цього слід знати, що ціни в будь-якому Duty Free залежать від двох умов: місцеположення та курсу місцевої валюти. Наприклад, техніку вигідніше купувати в Азії та США, парфумерію — у Західній Європі.

Duty Free

5. В Duty Free можна вигідно скупитись

Тож, в Duty Free можна не тільки марно залишити розміняні долари і євро перед подорожжю, але і зробити дуже вигідні покупки. І краще завчасно дослідити ціни в інтернеті.

Нагадуємо, що "Наркокороль" інтернету втік від СБУ через Duty-Free: зняли наручники, а наздогнати не змогли.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що Леся Нікітюк атакувала Duty Free у Борисполі.