У Києві було проведено міжнародний круглий стіл на тему «Стандарти інструментів блокчейна»

У Києві 11 грудня 2019 року відбувся круглий стіл Науково-дослідного центру правових рішень в сфері застосування технологій розподіленого реєстру на тему «Стандарти інструментів блокчейна».

Ініціатором проведення круглого столу стала громадська організація «Науково-дослідний центр правових рішень в сфері застосування технологій розподіленого реєстру». Діяльність організації спрямована на впровадження технології блокчейн в область державного управління. Захід пройшов за підтримки Національної академії правових наук України та української IT-компанії «Cімкорд».

Під час круглого столу обговорювалися наступні теми:

l технічна і правова складові токена блокчейна;

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

l трансформація системи управління державою за допомогою технології блокчейн;

l регулювання ринку інформаційних ресурсів, товарів і послуг на базі технології блокчейн.

Учасниками стали експерти в області блокчейн-технологій, а також юриспруденції та економіки. Також були присутні представники державного сектора і бізнес-співтовариств.

Зокрема, своєю думкою про блокчейн-регуляцію поділилися:

l Герман Денис — український економіст, народний депутат України;

l Кудь Олександр — генеральний директор компанії «Сімкорд», автор ряду наукових робіт про цифрові активи і блокчейн-технології;

l Гулей Анатолій — голова правління Української міжбанківської валютної біржі.

На засіданні був підписаний підсумковий протокол, визначені подальші кроки по розробці і впровадженню нових законодавчих ініціатив та нормативної документації, а також прийнято рішення під час розробці майбутньої Доктрини використовувати термінологічний апарат і методики, які запропоновані в монографії «Цифрові активи і їх економіко-правове регулювання в світлі розвитку технології блокчейн».

За фактом затвердження Доктрини було прийнято рішення провести зустріч членів Науково-дослідного центру в квітні 2020 року.

Про рішення і подальші плани НДЦ можна дізнатися з документа підсумкового протоколу.