Фінансування пенсій за грудень триває. Після того як з 1 грудня підвищено мінімальну пенсію на 74 гривні, а максимальну – на 740, Пенсійний фонд України продовжує виплати. Про це йдеться в повідомленні фонду у Facebook.

За пів місяця на соцвиплати пенсіонерам спрямовано 22,8 млрд гривень. Таким чином, вкрите 63,8% місячної потреби в коштах. При цьому прес-служба фонду зазначає, що фінансування проводиться згідно з графіком.

Пенсіонери, фото: Вісник
Пенсіонери, фото: Вісник

Як відомо, на початку грудня на пенсійні виплати було спрямовано 603,2 млн грн. Крім того, Пенсійний фонд підвищив показник середньої зарплати для обчислення пенсії у жовтні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як відомо, з 1 грудня 2019 року у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму розмір мінімальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, збільшено з 1564 до 1638 грн; розмір максимальної пенсії зріс на 740 грн і становить 16 380 грн.

Пенсіонери, novemisto.info
Пенсіонери, novemisto.info

Варто нагадати, що у наступному році завершується пільговий період виходжу на пенсію для жінок. Відтепер в 59 років вийти на пенсію зможуть лише ті жінки, які народились між 1 жовтня 1960 року та 31 березня 1961 року. Іншим доведеться чекати 2021 року.

Нагадуємо, що жінки, які виховували дитину-інваліда до досягення нею шестирічного віку, можуть вийти на пенсію в 50 років за наявності страхового стажу в 15 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Великобританії для пенсіонерок в будинок престарілих запросили стриптизера.

Також портал Знай.ua писав, що у виданні "Голос України" був опублікований нещодавно прийнятий закон, яким вносяться зміни в закон "Про дорожній рух" щодо інвалідів на візках.