16 грудня стартував період бета-тестування мобільного додатку "Дія", запуск якого анонсували в Кабміні. З допомогою програми українські водії зможуть користуватися електронними водійськими правами та техпаспортом.

"Для бета-тестування зареєструвалися понад 58 тисяч українців, однак участь у першій хвилі зможуть взяти тільки 20 тисяч осіб", – розповіли в прес-службі.

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info
Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

Тестування проходить наступним чином: учасники отримують індивідуальні листи на електронну адресу з посиланням для доступу до програми. Після входу в особистий кабінет водія і завантаження документів водії зможуть користуватися додатком безпосередньо на дорогах.

Верифікація документів співробітниками поліції буде відбуватися за допомогою QR-коду. Якщо поліцейські відмовляться визнавати документи у смартфоні та вимагатимуть пластикові, водіям необхідно звернутися на гарячу лінію поліції: 0-800-50-02-02.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водійське посвідчення, фото: ckp.in.ua
Водійське посвідчення, фото: ckp.in.ua

Протягом одного місяця тестування команда розробників проаналізує відгуки, щоб виправити всі недоліки програми. Повідомляться, що першими стануть доступні електронні водійські права і цифровий технічний паспорт на авто.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, що електронні документи будуть мати рівнозначну юридичну силу з паперовими. Крім того, зі слів глави МВС планується впровадження віртуальних номерних знаків.

Нагадаємо, українські водії отримають електронні права, як користуватися новинкою

Як повідомляв портал "Знай.ua", навчання в автошколах та заміна через 2 роки: як отримати водійське посвідчення за новими правилами

Також "Знай.ua" писав, що Boeing зупинила виробництво легендарних 737 МАХ