Підозрюваний у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета ветеран Андрій Антоненко відмовився давати показання у справі. Про це стало відомо з опублікованої у Facebook заяви правової групи захисту Антоненко.

17 грудня слідчий намагався допитати Антоненко, але він відмовився, скориставшись правом, передбаченим статтею 63 Конституції України. Свій вчинок Антоненко пояснив тим, що вважає слідство по справі Шеремета упередженим.

Павло Шеремет, фото: Вікіпедія
Павло Шеремет, фото: Вікіпедія

"Такий вчинок був зумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр МВС, генеральний прокурор, а також особисто президент України в один голос фактично назвали злочинцем. Враховуючи це, ми припускаємо, що з боку слідчих буде певна упередженість", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що Антоненко згоден надалі давати показання по справі, але тільки у тому випадку, якщо слідство не буде упередженим. Його адвокати зазначили, що "зараз, з урахуванням наявних у справі матеріалів і гучних заяв у ЗМІ керівництва країни, такої впевненості немає".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Правозахисна група, скріншот: Facebook
Правозахисна група, скріншот: Facebook

Нагадаємо, раніше підозрювана у вбивстві Шеремета Кузьменко терміново написала листа матері покійного журналіста

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пальчевський опинився в епіцентрі штурму Ради і згадав справу Шеремета: "Не з'їхати з глузду"

Також "Знай.ua" писав, вбивство Шеремета: журналіст навів шокуючі дані, які все міняють