У наступному році українську армію навчать від 8 до 12 батальонно-тактичних груп (БТГ) вести бій у міських умовах.

Про це повідомив начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ - заступник начальника управління бойової підготовки головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов, передає АрміяInform.

"У цьому році дві батальонно-тактичні групи пройшли навчання за програмою "Підготовка для дій в урбанізованій місцевості". Термін навчання одного підрозділу - 2 тижні. Є рішення начальника генштабу ЗСУ, щоб кожна бригада, яка прибуває на відновлення боєздатності, після бригадних або командно-штабних навчань ще два тижні проходила підготовку за вказаною програмою", - повідомив він.

військові навчання ЗСУ, фото: armyinform

Також підполковник Пономарьов додав, що комплекс на Львівщині, де військових повинні вчити веденню бою у місті, в мінімальному обсязі вже готовий до тренувань.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що шостий апеляційний адміністративний суд розблокував перехід на нову систему харчування в ЗСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, збройні формування РФ 8 разів порушували режим припинення вогню.

Також портал Знай.uа писав, що бійці ЗСУ розповіли про підступну тактику бойовиків на Донбасі.