Співробітники Національної поліції відновили хронологію подій 12 грудня, в день затримання підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненко. Поліціянти похвилинно продемонстрували, як затриманому вдалося позбутися міни МОН-50.

Відеореконструкцію подій було опубліковано на YouTube-каналі правоохоронців. Головне управління Нацполіції здійснило затримання підозрюваного у дворі його будинку о 15:08 12 грудня.

Андрій Антоненко, фото: dialog.ua
Андрій Антоненко, фото: dialog.ua

Після затримання Антоненко скористався своїм правом зателефонувати адвокату, о 15:10 він послав повідомлення брату дружини з проханням забрати пакет в шафі: "Забери з моєї шафи зелену х**ню. Винеси та сховай. В сумці".

А через дві хвилини о 15:12, Антоненко написав пост в соціальній мережі про своє затримання: "Мені пред'являють вбивство Шеремета. Прямо зараз. В моєму дворі. Буде обшук. Хелп!". О 15:14 він подзвонив родичу, щоб упевнитися, що той забрав пакет з квартири — брат дружини відповів Антоненко, що забрав "весь рюкзак і з ножем, і з усім".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Шеремет, фото - Уніан
Шеремет, фото - Уніан

Слідчі взялися вираховувати траєкторію руху чоловіка і виявили, що він заніс речі Антоненко в офіс IT-компанії, який знаходиться на першому поверсі будинку Антоненко. В офісі провели обшук і знайшли протипіхотну міну МОН-50 у приймальнику для купюр терміналу.

Нагадаємо, раніше підозрюваний у справі Шеремета Антоненко навідріз відмовився говорити

Як повідомляв портал "Знай.ua", підозрювана у вбивстві Шеремета Кузьменко терміново написала листа матері покійного журналіста

Також "Знай.ua" писав, що Пальчевський опинився в епіцентрі штурму Ради і згадав справу Шеремета: "Не з'їхати з глузду"