Найбільший виробник автомобільного палива “Укртатнафта” виступив з пропозицією кардинально змінити ставки акцизного збору на різні види палива, повідомляє “Типовий Херсон”.

Як повідомляється, пропонується вдвічі підняти акциз на найпопулярнішу альтернативу бензину — зріджений газ. Зараз акциз на нього становить 52 євро, а пропонується підвищити його вдвічі — до 136 євро за тисячу літрів. А на бензин “Укртатнафта” пропонує знизити ставку акцизу з 213.5 до 170 євро за тисячу літрів.

Заправка
Заправка

Ці пропозиції підтримав голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус, але сам комітет їх приймати не став. Після цього надійшла пропозиція від народного депутата від “Слуги народу” Ольги Василевської-Смаглюк, яка запропонувала внести до Податкового кодексу деякі правки та уніфікувати акциз на всі види палива, встановивши його на рівні 139.5 євро за тисячу літрів.

Нагадуємо, що нещодавно НАК “Нафтогаз України” повідомив про зниження ціни на газ для населення в грудні на 13 відсотків.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, у США створили "сонячну піч", здатну обвалити ціни на вугілля та газ.

Також Знай.uа писав про те, що субсидії, пенсії і зарплати: що обов'язково треба знати українцям до 2020 року.