З початку цього року курс національної валюти по відношенню до американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.

Зміцнення гривні в 2019 році перевершило ревальвацію російського рубля, який виріс по відношенню до долара США на 12%. Про це передає НВ.Бізнес. У п'ятницю, 20 грудня, НБУ зафіксував курс гривні до долара на позначці 23,37 грн/$.

Таким чином, зміцнення гривні сприяє стримуванню трудової міграції з України.

Гривня
Гривня

"Підвищення курсу гривні в цьому році, а також швидке зростання номінальної заробітної плати українців за останні кілька років – серйозний фактор, що сприяє уповільненню трудової міграції", - вважає заступник голови Національного банку Олег Чурий.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того, у 2016 році заробітна плата у Польщі перевищувала українську в чотири рази, при цьому станом на кінець 2019 року різниця скоротилася до 2,5 разів.

Нагадаємо, в НБУ розповіли, коли українцям чекати на введення в обіг монет в 5 і 10 гривень. Крім того в Національному Банку України показали, як виглядають нові монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що до кінця року долар може плавно повернутися до позначки 27 гривень. Ціни на товари або продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз закладається вартість долара по 28 гривень.