У п'ятницю, 20 грудня, відбулося засідання за участю прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, глави МВС Арсена Авакова, міністра інфраструктури Владислава Криклія, голови громадської організації "Автоєвросила" Олега Ярошевича і представників правоохоронних органів.

Розмитнення

Так, учасники "Автоєвросилаи" організували акцію протесту під вікнами уряду з проханням розглянути 2 законопроєкти, а саме про внесення змін у Податковий кодекс України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування з загальним режимом акцизних зборів Європейського Союзу №2342 та про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового призупинення застосування штрафів за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України №2345.

Кабмін зобов'язався розглянути ці законопроєкти на першому засіданні 14 січня 2020 року. Після засідання уряду протягом місяця це питання врегулюється у Верховній Раді України.

Евробляхеры

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Слід зазначити, що завдяки прийняттю цих законів, "євробляхери" зможуть законно і доступно розмитнити і перереєструвати машину.

Також копи не будуть штрафувати водіїв до прийняття нових законів.

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроєкт №2288 про відстрочку штрафів за ввезення "євроблях" до 31 грудня 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, активістка громадської організації "АвтоЄвроСила" спалила власну машину на єврономерах і записала відеозвернення до президента Володимиру Зеленському.

Також портал Знай.ua писав, що питання розмитнення автомобілів, пригнаних з інших країн, в Україні досі стоїть гостро. Держава неодноразово йшла на поступки автовласникам, даючи можливість розмитнити авто і не потрапити під штрафи, які планують запровадити вже найближчим часом.