Відомо, що з 2014-го року за нелегальні перевезення людей в Грецію та Італію заарештували 438 українців. Про це йдеться в розслідуванні "Примарний заробіток на торгівлі мігрантами".

Перевезення нелегалів

Так, укладені громадяни України заявляють, що не знали, на яку саме роботу погоджувалися. Згідно з розслідуванням, українців переважно вербували працювати в Туреччині. Спочатку їм пропонували роботу на туристичних суднах. І тільки за прибуттям на місце роботи вони дізнавалися, що доведеться нелегально возити мігрантів.

У Греції поліція і прокурори вирішили застосувати до морякам покарання у вигляді позбавлення волі на терміни, які вымериваются десятиліттями. Також вони знехтували доказами, які вказують на більш впливових учасників контрабандної мережі. Місцеві копи зробили так само, хоча знають про такий тип контрабанди мінімум 8 років.

Незважаючи на арешти контрабандистів нижчої ланки, європейські правоохоронці не змогли знешкодити мережу або заарештували її впливових учасників. На це є багато причин, які також проливають світло на ширшу проблему боротьби Європи з масовою міграцією морем.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Перевезення нелегалів

Останні арешти демонструють певний прогрес, однак керівники контрабандної мережі все ще на волі.

На даний момент, багато громадян України сидять в грецьких в'язницях. Їх захисники стверджують, що Греція зацікавлена у тому, щоб надовго посадовити самих моряків, ніж шукати керівників контрабандних угруповань.

Колишня українська депутатка Ірина Суслова заявила, що наш уряд неодноразово закликало грецьку владу визнати моряків жертвами торгівлі людьми, а натомість зосередити увагу на викритті мережі контрабандних угруповань.

"Вони мають системні проблеми, які не можна вирішити за один день. І якщо вони не можуть вирішити цю проблему за один день, то вони взагалі не надто зацікавлені в її вирішенні ", - сказала вона.

Нагадаємо, що тристороння контактна група в Мінську не змогла остаточно узгодити списки для обміну утримуваними особами. Проте сторони не залишають надій все-таки провести обмін до кінця поточного року.

Як повідомляв портал Знай.ua, обмін полоненими між Києвом і так званими "ЛДНР" затримується із-за відмови частини ув'язнених повертатися в окуповані райони Донецької та Луганської області.

Також портал Знай.ua писав, що у виправній колонії під Києвом в'язнів утримують в жахливих умовах, непридатних для проживання.