Офіційні державні джерела повідомляють, що в III кварталі 2019 року економіка України зросла на 4,1% в річному вимірі. Таким чином, даним процесам вдалося випередити прогноз Національного банку України.

Про це стало відомо завдяки даним, які опублікувала Державна служба статистики України.

українці, фото: Обозреватель
українці, фото: Обозреватель

Слабкими показниками практично усіх базових видів діяльності і фінансового сектора пояснюється уповільнення зростання ВВП, якщо порівняти з ІІ кварталом (4,6% р/р). А ось за методом кінцевого використання — уповільненням зростання кінцевих споживчих витрат домогосподарств і суттєвим збільшенням негативного внеску запасів.

Проте варто зазначити, що в той же час фактичні темпи зростання економіки в III кварталі 2019 перевищили позначку Національного банку, опубліковану в Інфляційний звіт за жовтень 2019 року. Нацбанк очікував, що зростання реального ВВП в III кварталі складе 3,5% р / р. Серед основних причин швидше, ніж очікувалося, зростання економіки — високі темпи зростання внутрішнього попиту як споживчого, так і інвестиційного, а також нарощування експорту.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, новий рік без олів'є на столі: улюблене святкове блюдо перетворилася на делікатес.

Як повідомляв Знай.uа Герус скоїв кримінальний злочин проти України – депутати місцевих рад.

Знай.uа писав, курс долара і зняття депутатської недоторканності: Давидюк оцінив 100 "непомітних" днів уряду.