ПриватБанк вводить обов'язкове нововведення. Якщо клієнт відмовиться, то фінансова установа буде блокувати його рахунки. Мова йде про відстеження переміщення певної групи українців.

Приватбанк, фото - Financial Times
Приватбанк, фото - Financial Times

Нещодавно ПриватБанк вирішив за допомогою визначення геолокації в додатку Приват24 відслідковувати переміщення деяких українців. Це торкнеться підприємців, зареєстрованих як ФОП (фізичні особи-підприємці).

Як стало відомо, в кінці 2019 року власники рахунків ФОП отримали від банку нові анкети про проходження верифікації, яка проводиться регулярно. Однак тепер в процедурі відбулася серйозна зміна - ФОП попросили підписатися під дозволом відстежувати їх геолокацію.

ПриватБанк, РБК-Україна
ПриватБанк, РБК-Україна

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Слід зазначити, що багато підприємців вкрай незадоволені і просто розгнівані. Вони вважають, що воно – грубий шантаж з боку банку. У свою чергу в Приватбанку заявили, що такі хвилювання марні. А саме нововведення спрямоване лише на одне – максимально підвищити безпеку платежів.

Разом з тим, у ПриватБанку наголошують, що банк таким чином, насамперед, знівелюють спроби шахраїв заволодіти чужими грошима. Але люди хочуть приватності, а не бути відстеженими щосекунди...

Наприклад, сстема бачить, що власник рахунку знаходиться зі своїм телефоном, наприклад, у Києві, а його карткою намагаються розрахуватися в Дніпрі. Такі спроби відразу будуть насторожувати банк.

Нагадаємо, що у мобільному додатку Приват24. сталися неполадки, які унеможливлювали роботу на операційній системі iOS

Як повідомляв портал Знай.uа, невідомі підірвали "ПриватБанк" у Києві.

Також Знай.uа писав, "ПриватБанк" спільно з MasterCard запустив тематичні обкладинки, надавши користувачам можливість налаштувати дизайн своїх карт у Apple і Google Pay.