В столиці у листопаді 2019 року знизився нормативний тариф на опалення та став нижчим за базовий тариф, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляється, в будинках, які оснащені лічильниками, нормативний тариф знизився на 44 відсотків, а в тих будинках, де лічильників немає — на 26 відсотків. Нормативний тариф вираховується в залежності від середньомісячної температури в опалювальний період. Якщо температура зменшується, то нормативний тариф, відповідно, підвищується.

Тепловий лічильник - фото LB
Тепловий лічильник - фото LB

Застосовується нормативний тариф до тих будинків, в яких не встановлено прилади врахування теплової енергії. Зараз він становить 38 гривень 50 копійок за квадратний метр опалювальної площі. Через високі температури в листопаді цей тариф становив 28 гривень 44 копійки за квадратний метр і експерти стверджують, що в грудні він також буде нижчим від нормативного значення.

Також повідомляється про те, що лічильниками тепла оснащені вже 90 відсотків будинків столиці. Це дозволяє їм економити та сплачувати за опалення на чверть менше, ніж тим, в чиїх будинках лічильників немає.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, що раніше повідомлялось про те, що українцям почали перераховувати надмірно сплачені суми за газ.

Як повідомляв Знай.ua, як зміниться вартість світла, води та опалення в Україні.

Також Знай.ua писав, що з киян здеруть три шкури за опалення в новому році.