Тристороння контактна група у Мінську домовилася про обмін полонених у форматі «усіх встановлених на усіх встановлених».

Про це повідомив представник РФ на переговорах Борис Гризлов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Контактна група погодила умови звільнення та обміну утримуваних осіб до кінця року", — сказав він.

У той же час, в "ЛНР-ДНР" заявляють, що домовленості про обмін вдалося досягти за умов гарантії процесуального очищення утримуваних осіб з боку України.

Так звана омбудсмен "ДНР" Дар’я Морозова також підтвердила цю домовленість. За її словами, зараз ведеться робота з підготовки остаточного списку осіб та дати обміну.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, у Кремлі назвали нову перепону в процесі обміну полоненими між Україною та Росією.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив про те, що в процесі обміну військовополоненими між Україною та Росією з’явилась нова перепона, пишуть РосЗМІ.

За словами Лаврова, необхідним є "процесуальне очищення" усіх, хто знаходиться в списках на обмін. Цю вимогу висунула українська сторона в тристоронній контактній групі.

Як повідомляв портал Знай.ua, частина полонених не захотіла повертатись на тимчасово окуповані території Донбасу.

Також Знай.ua писав, в'язні Кремля скоро повернуться в Україну: стали відомі деталі нового обміну полоненими.