Сьогодні, 24 грудня, ціни бензину і дизельного палива на станціях великих АЗС опустилися на 0,5−1 грн/л після того, як президент Володимир Зеленський поспілкувався з представниками великих компаній.

За даними щоденного моніторингу роздрібного ринку, ціни знизилися на 0,5−1 грн/л.

АЗС, фото: НефтьРынок
АЗС, фото: НефтьРынок

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній, які є учасниками паливного ринку, нафто- та газовидобувної галузі й мереж автозаправних станцій.

Важливими питаннями наради були зниження цін на пальне на українських АЗС та детінізація ринку. Український лідер закликав активно відреагувати на зміцнення курсу та зменшити відповідно ціну на бензин, а не надавати знижки.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: shutterstock
Володимир Зеленський, фото: shutterstock

Відомо, що на 1 грн знизили ціни всі заправки та оператори, які входять у групу "Приват", раніше вони відмовлялися знижувати ціни на ринку незважаючи на зміцнення національної валюти.

В мережах ОККО і WOG ціни бензинів і ДТ опустилися на 50 коп/л, Amic знизив ціну бензинів на 80 коп./л, ДТ — на 70 коп./л.

На сайті мінфіну вчора, 23 грудня, оновлювали інформацію, тож українцям варто знати, де і за скільки можна заправити свого залізного коня.

Скріншот, фото Мінфін

Скріншот, фото Мінфін

Тож тепер справедливість трохи відновлено, і вартість автогазу і бензину дозволить українцям почувати себе трохи вільніше.

Нагадаємо, в Україні нарешті почало дешевшати пальне.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський закликав АЗС активно відреагувати на падіння долара.

Також Знай.ua писав, в Україні почали масово закривати незаконні АЗС.