Бензин у великих мережах став дешевше від 50 коп. до 1 грн за літр. У свою чергу в Офісі президента Зеленського пропонують опустити ціни до 25,6 грн/л. Зараз бензин і дизпаливо в середньому коштують 27,1 грн/л, передає Gazeta.ua.

"В Україні споживач може вибрати ціну, якість, сервіс. Різниця у вартості палива на автозаправках може бути в межах 6 гривень за літр. Дорожче бензини коштують у преміальних мережах. Дешевше - економ. У перших є більший потенціал до зниження. Тільки за останні дні ціни опустилися до 1 гривні за літр палива. До кінця року впадуть ще", - пояснив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

АЗС, фото: auto.ria.com
АЗС, фото: auto.ria.com

Експерт вважає, що немає причин, щоб паливо почало дорожчати з наступного року. Навпаки паливо буде дешевше, якщо уряд визначить рівні умови гри і компанії конкуруватимуть, пропонуючи об'єктивні ціни.

"В наступному році паливо може подорожчати за рахунок зростання вартості нафти у світі. Якщо курс долара буде і далі знижуватися, очікувати подорожчання не варто. Бензин може подешевшати на 1 гривню за літр, якщо акцизи на паливо зрівняють. Однак тоді автогаз подорожчає на 2 гривні", - зазначив аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, АЗС за добу знизили ціни на паливо: скільки заощадять водії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський закликав АЗС активно відреагувати на падіння долара.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні почали масово закривати незаконні АЗС.