25 грудня по незаконно побудованому Кримському мосту проїхав перший пасажирський поїзд, який відправився в анексований Крим. Потяг слідував за маршрутом Санкт-Петербург — Севастополь. Інформація про це з'явилася в російській пресі. Потяг повинен подолати 2741 кілометр за 43,5 години.

"Під час руху начальник поїзда навіть повідомив по гучномовному зв'язку про те, що через кілька хвилин поїзд почне рух по Кримському мосту. Багато намагалися зняти проїзд поїзда по мосту і сам Кримський міст на камери мобільних телефонів", - йдеться в повідомленні.

Кримський міст, Twitter
Кримський міст, Twitter

В ООН відреагували на запуск поїздів по Кримському мосту, заявивши, що необхідно дотримувати резолюції про суверенітет і територіальну цілісність України. В ЄС це назвали ще одним кроком до примусової інтеграції незаконно анексованого Криму з Росією. В Брюсселі наголосили, що міст обмежує прохід суден через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі.

Про незаконність в'їзду в Крим по Керченського мосту нагадали й в Представництві президента України в анексованому Криму. Також підкреслюється нехтування Кремлем загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Кримський міст, фото: politeka.net
Кримський міст, фото: politeka.net

Повідомляється, що поїзд №7/8 виїхав з Московського вокзалу в Санкт-Петербурзі 23 грудня і повинен був прибути до Севастополя 25 грудня о 8:25 за київським часом. Залізничну ділянку мосту пасажирський поїзд проходив близько 30 хвилин.

У представництві президента України в анексованому Криму зазначають, що будь-який в'їзд або виїзд на тимчасово окупований Крим повинен відбуватися тільки за узгодженням з українською стороною і через КПВВ на адміністративному кордоні. Також у представництві зазначають, що жодні дії РФ щодо Криму не змінять закріплений у Конституції України та міжнародно визнаний статус АРК і Севастополя як невід'ємних частин території України.

Нагадаємо, раніше кримчан потішили цигарками зі ртуттю: чоловіки зняли відео про сюрпризи у пачці

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Мирному договору кінець": Путіну прилетіла кримська карма, Росія може втратити Курили за лічені дні

Також "Знай.ua" писав, що у Криму окупанти змусили дітей взяти автомати до рук: "Вже добралися", цинічні кадри