В одному з нещодавніх інтерв'ю голова Комуністичної партії Японії Кадзуо Сії заявив, що у нього є план щодо швидкого повернення Південних Курил. Кадзуо Сії впевнений, що для цього необхідно просто вимагати у Російської Федерації архіпелаг, в тому числі його північну частину.

Про це стало відомо завдяки повідомленням японських ЗМІ.

Кадзуо Сії нагадав журналістам, що на російсько-японських переговорах щодо територіального питання Кремль відкинув ідею Токіо про передачу двох південних островів.

Кадзуо Сії, BBC
Кадзуо Сії, BBC

"В результаті ми опинилися перед фактом, що Японія пішла на поступки, відклавши в довгий ящик свою минулу дипломатичну позицію з вимогою про передачу чотирьох островів", — розповів Кадзуо Сії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лідер партії також назвав несправедливим мирне врегулювання після Другої світової війни і закликав анулювати Сан-Франциський мирний договір, в якому визнається відмова Токіо від Курильського архіпелагу.

Нагадаємо, велосипед для Зеленського: президент Естонії пояснила суть подарунка - "Це не був...".

Як повідомляв Знай.uа Путін і президент Сербії обмінялися двозначними подарунками: все для однієї справи.

Знай.uа писав, радник Путіна осатанів після розмови президента РФ із Зеленським у Парижі: "Ми бачили психоз".