Новорічні застілля і святкові вечірки - одні з найвеселіших і гаряче очікуваних пір року. Багато хто з нас думають про те, що їм приготувати на свято і які саме алкогольні напої подати до сталі.

похмелье: источник: life.ru

Однак, на ранок після гучної вечірки або затишних домашніх посиденьок багато хто з нас стикаються з наслідками надмірного споживання алкоголю, тобто похміллям.

Часто похмілля буває настільки сильним, що люди клянуться, коли або гуляти на Новий рік і втрачають дорогоцінний час справжнього веселощі. Однак, побороти похмілля - реально і в цій статті ми розповімо, як саме це можна зробити.

Що таке похмілля: прості відповіді

похмелье: источник: zdorovieinfo.ru

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Похмілля - це отруєння. Через надлишок спиртного наш організм страждає, що негативно позначається на самопочуття. Тіло відчуває наслідки отруєння продуктами розпаду етанолу, який залишається у нас в крові, після вживання.

Через це ми відчуваємо головний біль, нудоту, загальну слабкість та інші негативні відчуття. Відзначимо, що головною отрутою в нашому тілі після пиятики є ацетальдегід, який виходить з тіла протягом певного часу.

Відразу ж відзначимо, що засобів, які моментально знімають похмільний синдром - немає в природі. Ми можемо лише знизити загальний рівень нездужання і позбутися від окремих синдромів.

Як прибрати похмілля швидко: головні принципи

похмелье: источник: 24tv.ua

Пийте воду

Сильне похмілля, головний біль і нудоту не вдасться прибрати без відновлення балансу рідини в організмі. Так, етанол має властивість вимивати рідину з організму, через що організм не може самостійно позбутися від етанолу, у зв'язку з чим похмілля триває довше і має настільки яскраві симптоми.

На ранок після Нового року пийте більше води, але дрібними ковтками. Підійдуть чай, вода з розчинами для регідрації, які продаються в аптеках у складах різних засобів від похмілля. Допомогти в цьому випадку також можуть старий-добрий розсіл, томатний сік і мінеральні води. Від кави під час похмілля краще відмовитися.

Вживайте мед і напої з ним

Від синдрому можуть допомогти такі продукти, як мед і чай або відвари з ним. Стовідсотково користь меду в лікуванні від похмілля в домашніх умовах не доведена, проте в народі і серед багатьох медиків є думка, що мед - порятунок від хворої голови та нудоти.

Використовуйте сорбенти

Відзначимо, що сорбенти - це кошти, які виводять токсини з організму і вони універсальні для використання після похмілля. Знизити тиск на ранок і побороти страшне похмілля на наступний день, випивши 20 таблеток вугілля, - не вийде. Вжити дані препарати необхідно саме до вечірки або застілля.

Бульйони і фруктові соки вас врятують

На ранок після новорічної (як і після іншої) вечірки в їжу бажано вживати бульйони (курячі, яловичі і т.д) або натуральні фруктові соки. Страви зможуть зняти окремі симптоми похмілля і дати енергії на 1 і 2 січня.

Пийте знеболюючі

Врятувати себе від головного болю, можна вже через півгодини, випивши знеболюючі - аспірин, спазмалгон і інші. Можна також використовувати ібупрофен і парацетамол, які нададуть додаткове навантаження на організм, але врятують вас від болів.

Постарайтеся погуляти

Кращий народний метод позбавлення від похмілля - це прогулянка на свіжому повітрі. Збираючись з силами, вийдіть на вулицю і прогуляйтеся там хоча 10 хвилин, після чого можете відчути значне полегшення.

Спіть

Якщо є можливість, то проведіть 1 січня у ліжку. Це найнадійніший і найголовніше, безкоштовний спосіб, позбутися від похмілля. Сон - позбавить вас від мук і подарує нові сили для виходу на роботу вже 2 січня.

Чи можна похмеляться 1 січня: прості відповіді

похмелье: источник: versiya.info

Медики категорично забороняють пити спиртне на наступний день після пиятики. Випивши пива або будь-який інший напій, ви добиваєте і без того виснажений і хворий організм, збільшуєте навантаження на всі органи і формуєте погану і небезпечну звичку, яка зможе спровокувати появу алкоголізму другої стадії, який потребує лікування.

Дуже важке похмілля: коли потрібно звертатися за допомогою

похмелье: источник: mport.ua

Якщо на 1 січня вам дуже погано і не один з вище перерахованих методів вам не допомагає, то вам необхідно звернутися за допомогою до медиків. Зверніть особливу увагу на власне здоров'я при наявності таких симптомів:

  • Біль в грудях або за грудиною;
  • Сильний головний біль, через яку ви не можете навіть встати;
  • Посилена частота серцебиття;
  • Пітливість;
  • Блідий колір обличчя, аж до синяви;
  • Посилена блювота;
  • Сплутаність свідомості.

Поради по відновленню зовнішності після вечірки

похмелье: источник: life.ru

Подбавши про організм, який страждає від вечірки, зверніть увагу на обличчя, яке також не відрізняється свіжістю 1 січня. Для цього вам необхідно зробити наступне:

  • Вмийтеся і поголіться (якщо ви чоловік) - це вас освіжить;
  • Прийміть ванну з сіллю або маслами;
  • Нанесіть на обличчя скраб або маску;
  • Спробуйте освіжаючі компреси з зеленого чаю або огірка;
  • Зробіть самомасаж осіб.

Позбавляємося від перегару

похмелье: источник: pressa40.ru

Повністю позбавитися від перегару за кілька хвилин складно, але можливо. Для цього, ви можете використовувати полоскання для рота або жівачку. Але якщо похмілля сильне, то вам потрібні більш кардинальні кошти.

Так, етанол довго продовжує свій розпад, через що запах перегару може бути чути ще протягом доби. Для позбавлення від характерного запаху з рота потрібно провести наступні процедури:

  • Прийміть душ і змийте з тіла все, що було виділено з потом;
  • Пийте багато чистої води;
  • Поїжте сир, яйця або біле м'ясо, які допоможуть печінки переробити етанол;
  • Використовуйте в стравах прянощі, які прискорюють обмін речовин і освіжають подих;