Мінсоцполітики хоче заборонити ввезення на територію України старих речей в якості гуманітарної допомоги. Про це повідомив заступник міністра соцполітики Олег Коваль.

"Ми розробили зміни в нормативно-правові акти щодо заборони введення на митну територію України в якості гуманітарної допомоги одягу та взуття, які були у використанні, крім одягу спеціального призначення, який направляється ЗСУ, СБУ, МВС і ДСНС, а також медичним закладам", - зазначив Коваль у четвер, 26 грудня.

На його думку, зараз українським законодавством користуються бізнесмени і під виглядом гуманітарної допомоги ввозять в країну секонд-хенд, щоб потім продати його в магазинах.

Секонд-хенд
Секонд-хенд

"Ми гідна нація і нам не потрібні мільйони тонн секонд-хенду в країні", - підсумував Коваль.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, українців насмішила поведінка депутатів у Раді: "У черзі за секонд-хендом".

Як повідомляв портал Знай.uа, в одному з магазинів "секонд-хенд" у Рівному біля входу люди влаштували масштабну тисняву, щоб першими зайти у торгову точку за бажаними брендами.

Також портал Знай.uа писав, як правильно вибирати одяг в секонд-хенді, що не поступається брендам.