Одна з найстаріших і найпопулярніших українських газет "Дзеркало тижня" випустила останній номер і припинила своє існування.

Йдеться про друковану версію тижневика ″Дзеркало тижня″. У п'ятницю, 27 грудня, видання востаннє вийшо у вигляді паперової газети і повністю переходить не електронну версію.

Про це повідомила головна редакторка видання Юлія Мостова. Вона разом зі своїм попередником Володимиром Мостовим написали редакційну статтю під назвою "Зе!повіт", передавши таким чином своєрідний ″привіт″ президенту Зеленському та його команді.

"Відшелестіли… Сьогодні типографія надрукувала останній номер тижневика "Дзеркало тижня". Одна тисяча двісті сімдесят п'ятий", - йдеться у статті.

Газета почала виходити 8 жовтня 1994 року спочатку російською, а згодом і українською мовами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Кажуть, з паперовим "Дзеркалом" відходить ціла епоха. Напевно. Коли ми стартували, чинний прем'єр-міністр тільки-но освоював самокат, а президент таки ганяв на двоколісному велику", - додають Юлія Мостова та Володимир Мостовий, маючи на увазі прем'єра Гончарука та президента Зеленського.

Юлія Мостова, фото gordonua

Зазначивши, що "папір" у світі вмирає швидше, ніж журналістика загалом″, автори статті вибачаються перед читачами за те, що більше не в змозі тягнути жили та затягувати паски і змушені закрити паперову версію видання.

″Тижневик відходить разом із таненням більш невідтворюваного класу — інтелігенції″, - зазначили керівники газети.

Володимир Мостовий, фото Getty Images

Юлія та Володимир Мостові також підкреслили, що головною метою газети завжди була підтримка реформ у країні відповідно до вимог сучасності: "Зе!повіт - це про те, як не бути розібраними на органи, як вижити й стати лідером у новому світі".

Читачі газети знають, що на її сторінках виходили статті не лише від журналістів редакції, а й від політиків та економістів. А в останньому номері вийшло 57 колонок експертів з різних сфер про реформи у 2020 році.

"Дякуємо вам за підтримку, критику, небайдужість до газети й країни, за більш як 25-річну "вірність клубу". На ваших очах ми пройшли шлях від королів інсайду - через острів свободи, де в часи жорсткої цензури могли себе реалізовувати журналісти інших видань, - до заповідника смислів" - говориться у редакційній статті.

А наприкінці ″Зе!повіту″ керівники газети звернулися до тих людей, які звикли її читати лише у паперовому вигляді:

"Ми обіймаємо всіх тих, хто не знає, що робити з кнопкою "Power". Але сподіваємося, що наш відхід в інтернет підштовхне вас до того, щоб навчитися та відкрити для себе безмежний світ".

З 2020 року "Дзеркало тижня" буде працювати лише як вебсайт.

Нагадаємо, одне з головних українських інтернет- видань оголосило про закриття: підозрюють Коломойського

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні вже після Нового року заблокують українські телеканали

Також Знай.ua писав, Анатолій Гриценко зізнався, що його дружина Юлія Мостова досі є музою і натхненням, незважаючи на те, скільки років вони разом.