Більшість опитаних українців назвали головною політичною подією в світі зустріч лідерів "Нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня.

Результати опитування оприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Отже, головною політичною подією 2019 року у світі було названо нормандську зустріч (23%).

На другому місці імпічмент президента США Дональда Трампа (6%), а потім війна в Сирії (2%), Brexit (2%) і протести "жовтих жилетів" у Франції (2%).

Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента
Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому половина опитуваних українців не змогла назвати жодної події.

"Головною політичною подією 2019 року в Україні, безумовно, були визнані вибори – парламентські і президентські (цю подію назвали 58% громадян), причому подію визнано позитивною. Далі йдуть звільнення полонених (8%), нормандська зустріч (5%), отримання томосу (2%), розведення військ на Донбасі (2%), впровадження ринку землі (2%)", – йдеться у повідомленні.

Дослідження "Підсумки-2019: громадська думка" проводилися з 13 по 18 грудня по всій Україні, крім Криму та окупованих Донецької та Луганської областей серед 2017 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки не може перевищувати 2,3%.

Нагадаємо, рівень довіри до Зеленського продовжує зростати. Так, президента схвалюють 62% українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, половина населення України вважає, що економіка важливіша демократичної системи управління в країні.

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський порівняв Зеленського і Порошенка.