Команда ентузіастів у Канаді виявила пару двох ящероподібних істот, які жили 300 мільйонів років тому і померли обіймаючи один одного. Про це повідомляється в журналі Nature Ecology and Evolution.

Виявилося, що це останки дорослого і молодого представника невідомого раніше виду сім'ї варанопідів.

"Дорослий, ймовірно, був близько 20 см у довжину від кінчика морди до підстави довгого хвоста", - розповіла співавтор дослідження Хілларі Маддін.

Меншу особина було знайдено під верхньою частиною ноги більшої і була оповита її хвостом. Така поза, за словами команди, передбачає, що дві тваринки згорнулися разом у лігві.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами вченого, скам'янілості дуже крихкі, особливо малюк. Вони збереглися в дуже природному положенні і були моментально поховані.

Новий вид отримав назву Dendromaia unamakiensis. Вона утворена від давньогрецьких слів "дерево" і "мати" і від назви корінних народів мікмак на острові Кейп-Бретон, де було знайдено скам'янілості.

Таким чином, відомості про так зване тривале батьківське піклування серед хребетних з чотирма кінцівками "відсунулись" назад на приблизно 40 мільйонів років.

Нагадаємо, падіння астероїда або отруєння ртуттю: названо причини зникнення динозаврів.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені виявили личинки доісторичних кровожерливих паразитів, які пили кров динозаврів.

Також портал Знай.uа писав, що середземне море поховало в своїх водах корабель римлян: античного "велетня" знайшли через 2000 років.