У квартирах українських багатоповерхівок батареї не пашать жаром. А все через рекордно теплий грудень.

Деякі українці скаржаться, що економія їм виходить боком - мовляв, вдома холодно. Як бути в такій ситуації, розповіли в тепломережі.

Тарифи на газ, фото: 2x2.su
Тарифи на газ, фото: 2x2.su

Головний інженер ТОВ "Тепло-Мелітополь" Михайло Капустін зазначив, що на кожну міську котельню є індивідуальний температурний графік.

При середньодобовій температурі плюс 8 градусів тепломережа взагалі повинна зупинити котельні і не подавати в квартири городян тепло. Незважаючи на рекордно теплий грудень, цього не роблять, тому що на вулиці сиро і незатишно.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Тарифи на газ, фото: 112 Україна
Тарифи на газ, фото: 112 Україна

"Є й інший фактор, що впливає на температуру в квартирах - старші по будинках. Багато з них у себе на вузлах вводу прикривають засувки. Тим самим вони економлять гроші, але в багатьох будинках з мешканцями це не обговорюється. Скарг на холод у квартирах в тепломережу ще не надходило. Якщо десь прохолодно, потрібно в першу чергу звертатися до старшої по будинку. Якщо подача тепла не прикрита, зв'яжіться з обслуговуючою організацією. Якщо питання не вирішується, звертайтеся в ТОВ "Тепло-Мелітополь" - ми нікого не залишимо без уваги", - запевнив головний інженер тепломережі.

Інженер зазначає, що на холод у квартирах в тепломережу ще не надходило жодної скарги. А якщо десь прохолодно, потрібно в першу чергу звертатися до ОСББ.

Нагадуємо, що нещодавно “Регіональна газова компанія” повідомила про те, що з нового року українцям доведеться платити не тільки за споживання газу, але й за його доставку.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні дані мільйонів боржників виставили напоказ, смартфон допоможе все виправити: що потрібно зробити.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.