Відремонтованих доріг в Україні стало більше, однак темпи робіт все одно недостатні. В Україні 170 тис. км доріг загального користування і вони зношені на 95%. "Укравтодор" відповідає за ремонт лише 46,9 тис. км, за інші – місцеві влади.

У минулому 2019 році на дороги виділили рекордну суму – понад 50 млрд. З них на дороги державного значення витратили 18,7 млрд грн. З початку року "Укравтодор" ввів в експлуатацію 930,5 км відремонтованих та побудованих доріг державного значення. Ще 1477 км доріг місцевого значення зробили облдержадміністрації. Коментар зробив ексзаступник міністра інфраструктури Олександр Кава.

Основні напрямки 2019, ілюстрація: Укравтодор
Основні напрямки 2019, ілюстрація: Укравтодор

"Вийшло все, що планувалося. Великий обсяг доріг був виконаний на ділянці GoHighway в напрямку Вінницької області. Також зроблена дорога Запоріжжя-Маріуполь. Великий ремонт зроблений на трасі Київ — Одеса в районі межі Київської та Черкаської областей", – розповів Кава. Олександр Кава

Основні відновлені дороги:

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще
  • Н-08 Запоріжжя – Маріуполь;
  • Н-31 Решетилівка – Дніпро;
  • М-12 Тернопіль – Хмельницький;
  • М-12 Вінниця – Умань;
  • М-05 Київ-Одеса від 128 до 152 км;
  • Р-51 Мерефа – Лозова;
  • М-03 об'їзні дороги Лубен, Покровської Багачки і Красногорівки;
  • Н-09 Мукачево – Хуст;
  • Н-14 Кіровоград – Миколаїв;
  • М-15 Одеса – Рені;
  • Почали будівництво Північної об'їзної Рівно;
  • Почали капремонт траси М-01 від Києва до транспортного вузла в селі Кіпті, де розходяться траси М-01 і М-02 на Білорусь і Росію.

ремонт доріг, фото: Цензор
ремонт доріг, фото: Цензор

Голова правління громадської організації "Моя дорога" Роман Хміль певний, що попри значну кількість відремонтованих шляхів, темпи є недостатніми.

"Темпи відновлення доріг не встигають за темпами руйнування. Щоб цього не відбувалося треба ремонтувати близько 30 тисяч км в рік.... Є правильна стратегія і перші кроки. Але наступний рік все-таки буде роком, коли будуть наздоганяти темпи руйнування, а не випереджати", – вважає Роман Хміль. Роман Хміль

Крім ремонту в Укравтодорі запустили незалежний контроль якості дорожніх робіт. Також стартував пілотний проект по впровадженню контролю зважування фур. Восени запрацювали в тестовому режимі перші два майданчики системи зважування вантажівок в русі Weight-in-Motion (WiM)

Ремонт доріг, фото: cfts.org.ua
Ремонт доріг, фото: cfts.org.ua

Нагадаємо, Шулявський міст може впасти? Кияни вказали Кличку на фатальну помилку

Як повідомляв портал "Знай.ua", це врятує ваше життя: як діяти пішоходу, аби не потрапити під колеса на дорозі

Також "Знай.ua" писав, відмовили гальма - без паніки: що потрібно робити в одній з найнебезпечніших ситуацій