Фахівці поділилися з водіями автомобілів цінним досвідом, а саме як впоратися з раптовою відмовою гальмівної системи. В першу чергу необхідно сповістити інших учасників руху на дорозі про свою проблему і намагатися зберігати спокій.

Відмовили гальма в автомобілі

Слід відзначити, що не потрібно намагатися заглушити мотор автомобіля, так як система оснащується підсилювачем, який функціонує лише при заведеному агрегаті, який згодом може врятувати вам життя. Також не потрібно часто натискати "провалену" педаль, оскільки це може спровокувати витік гальмівної рідини.

Таким чином, для створення мінімального тиску в системі необхідно послідовно перемикати передачі вниз, приотпуская педаль зчеплення, такі ж дії підходять і для машин з "автоматом". До того ж, уповільнити хід рухомого автомобіля можна за допомогою маневрування і плавного затягування "ручника".

Відмовили гальма в автомобілі

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В якості аварійного гальмування можна використовувати контакт з відбійником або бордюром і рухатися вздовж нього.

Нагадаємо, що на вулиці Полярній водій вантажівки Renault Magnum вилетів з дороги прямо на заправку, а там зіткнувся з автомобілем Mitsubishi Pajero і перекинув на дах Hyundai Х-30.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні втратило чинність негласне правило "пішохід завжди правий". За рішенням Верховного суду, пішохід, який стане причиною ДТП, повинен відшкодувати водієві ремонт авто.

Також портал Знай.ua писав, що питання щодо миття автомобіля хвилює більшість автовласників, які звикли тривати своїх "залізних коней" в чистоті і порядку.