На днях в мережі оприлюднили цікаву статистику, яка демонструє, що українці втрачають інтерес до трудової міграції за кордон, а тим паче до Польщі. Про це повідомляє Експертна платформа НБУ за підсумками проведеного аналізу.

Відтак, відзначається, що зацікавленість українців у виїзді за кордон сягнула свого піку в березні цього року та з того часу знизилася на 10,4%.

"Перш за все знижується найбільший компонент індексу - зацікавленість працювати в Польщі", - кажуть в Нацбанку.

Заробітчани, фото з вільних джерел
Заробітчани, фото з вільних джерел

Таке зниження пов'язують з двома факторами: розрив між розмірами зарплати в Україні і Польщі, який скорочується, та падіння курсу валют.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"З іншого боку, зростає зацікавленість в роботі в Німеччині через поширення новин про спрощення процедури працевлаштування в цій країні для працівників з країн, які не є членами ЄС", - підсумовують в НБУ

Нагадаємо, що цими днями стало відомо, скільки мешканців України вже повернулися із Польщі та яка ситуація відбувається зараз на кордоні. Відповідну інформацію повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

Як повідомляв Знай. ua, у Польщі земляк холоднокровно зарізав українця.

Також Знай. ua писав, що заробітчанам відкриє двері омріяна країна, яка дасть фору не тільки Польщі.