Сторони підписали новий контракт про транзит газу в результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз. Про це розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відомо, що його уклали на 5 років і є можливість пролонгації ще на 10 років на аналогічних умовах.

"Це позитивно вплине на енергетичні ринки і стане значним фактором зниження ціни газу на ринку. Україна в черговий раз довела європейським партнерам, що є надійним партнером, який виконує свої зобов'язання і гарантує енергетичну безпеку в регіоні", - повідомив Гончарук.

Транзит газу, Opinion
Транзит газу, Opinion

Юрій Вітренко, виконавчий директор "Нафтогазу" розповів, що підписав контракт у Відні о 14:30, а директор "Газпрому" Олексій Міллер підписав його ввечері в Санкт-Петербурзі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Той факт, що ми підписали контракт на транзит за принципом" качай або плати "на п'ять років - є непересічною подією в таких умовах", - підкреслив Вітренко.

✍️ Підписали контракт на транзит Я підписав у Відні о 14:30, а голова Газпрому Олексій Міллер ввечері підписав у...

Geplaatst door Yuriy Vitrenko op Maandag 30 december 2019

Він вважає, що доходи від транзиту газу протягом наступних п'яти років складуть близько 7,2 мільярдів доларів. Він пояснив, що українська сторона отримала перевагу від підписання угоди взамін на відмову від нового багатомільярдного позову, оскільки арбітраж швидше за все не засудив би всю суму позовних вимог "Нафтогазу".

"Українська ГТС буде завантажена, а це - енергетична безпека та добробут українців!", - написав президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Україна і Росія вирішили питання про транзит газу.

Як повідомляв Знай. ua, Україна "подарувала" Росії 7,4 млрд доларів.

Також Знай. ua писав, що російські пропагандисти зганьбилися "сенсацією" про газ.