З'явилася інформація, що з 1 січня 2020 року Албанія взяла на себе роль голови в Організації з безпеки і співробітництва (ОБСЄ). Делегація країни заявила, що конфлікт на Донбасі буде одним з пріоритетів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті ОБСЄ.

місія ОБСЄ
місія ОБСЄ

Повідомляється, що прем'єр Албанії і міністр закордонних справ Еді Рама запевняє, що врегулювання конфліктів та їх запобігання будуть найважливішим для країни під час головування. Також наголошується, що війна на Донбасі залишається найактуальнішою проблемою безпеки в Європі. Албанія займе місце Словаччини, яка головувала в 2019 році.

Відомо, що з березня 2014 року в Україні діє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Підставою для її роботи стало звернення України і прийняття спільного рішення всіх країн-учасниць ОБСЄ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, обмін полоненими почався: перші кадри з ПП "Майорське".

Як повідомляв Знай.uа сотні зірок зникли з неба: загадкове явище, яке не вдалося пояснити нікому.

Знай.uа писав, Київ дев'ятий раз побив всеукраїнський рекорд, і не зупиняється: всі подробиці.