Поки українці доїдають олів'є, у країні почали діяти кілька нових законів, про які потрібно знати кожному. Так, одним з важливих законів, який почав діяти з 1 січня – це кримінальна відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані. З нового року п'яних водіїв будуть карати не тільки штрафами, але і в'язницею, у деяких випадках.

Ще одне нововведення, якого так довго чекали українці – з нового року народні депутати залишилися без недоторканності. Тепер народних обранців будуть звинувачувати, судити і карати так само, як і простих смертних. Детальніше про це читайте тут. Ще одним приємним сюрпризом для народу стане підвищення мінімальної зарплати та інших соцвиплат. Детальніше про нововведення читайте тут.

Минимальная зарплата, Главком
Минимальная зарплата, Главком

З нового року в Україні запрацює новий виборчий кодекс, про який так багато говорили в пресі і соцмережах. Тепер українці на виборах зможуть голосувати не тільки за партію, але і за конкретну людину в партійному списку. Про те, що змінитися читайте тут.

У 2020 році українці зможуть викривати корупціонерів, і не соромлячись доносити на чиновника, який вимагає у вас хабар. Ще одним нововведенням, яке запрацює з нового року стане те, що тепер воїни-добровольці отримають право на корочку "учасник бойових дій". Тепер держава гарантує захист їхніх інтересів і прав. І ще – тепер за паркування на місцях для електрокарів почнуть штрафувати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Штрафи для водіїв, 24 канал
Штрафи для водіїв, 24 канал

Нагадаємо, "Слуги народу" підклали українцям під ялинку драконівські штрафи.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що слуги народу зустріли Новий рік "голими".

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленський одним махом вирішив відразу кілька доль.