Слово шугарінт чув напевно кожен з нас. Однак, мало хто зможе відповісти на питання, що це таке, навіщо роблять процедуру і яким саме чином. У цій статті ми відповімо на найпоширеніші питання на тему шугаринга.

Шугарінг: розкриваємо поняття

Шугаринг: источник: woman.ua

Шугарінг - це один із способів видалення небажаного волосся на тілі, шляхом застосування густої цукрової пасти. Епіляція відбувається після розподілу спеціальної пасти по ділянці шкіри, який обраний для видалення волосся.

Шугарінг вдома почали робити ще в Стародавньому Єгипті і Греції. Крім того, даний метод позбавлення від непотрібних волосся був популярний в Персії, де вважалося непристойним мати волосся десь, крім голови.

Популярність шугаринга в зоні бікіні і на інших частинах тіла прийшла знову в західний світ лише в другій половині 1980-х років.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Особливості шугаринга

Шугаринг: источник: stylenews.ru

Перед тим, як дізнатися про те, як робиться шугарінг, вам варто дознайомитися з його особливостями та відмінностями від інших методів епіляції.

Фахівці відзначають, що шугарінг обличчя, рук або зони бікіні має такі основні особливості:

- гіпоалергенність;

- безпека для шкіри і здоров'я;

- можливість отримання додаткового догляду за шкірою;

- висока ефективність.

Як роблять шугарінг: просте пояснення

шугаринг: источник: www.andertushka.ru

Спеціальну пасту, зроблену на основі цукру і інших хімічних добавок, майстер розминає пальцями для необхідного стану, накладає і розтягує на ділянці шкіри, який заздалегідь готується тальком, а після - зривається різким рухом.

Відзначимо, що відгуки про шугарінг часто бувають негативними через його хворобливості. Так, паста накладається проти росту волосся, а зривається - по зростанню. Це приносить дискомфорт, однак мінімізує подальше вростання в шкіру небажаного волосся.

Шугаринг дома: рецепт

шугаринг: источник: furfurmag.ru

Якщо ви хочете провести процедуру шугарінта будинку, то вас варто зробити пасту, яка представляє собою дуже густу карамель. При складанні пасти можна використовувати різні інгредієнти, через що колір субстанції може бути різним - від світло-бурштинового до кольору чорного чаю.

Паста повинна бути густою, але не вузький, щоб вона не прилипала до тіла і легко віддалялася при відривання. Через універсальності речовини, майстер може самостійно визначати його концентрацію і температуру для тієї чи іншої зони тіла. Рецепт пасти для шугаринга, ви зможете знайти в мережі або ж купити готову рідина.

Найпопулярніші рецепти пасти для шугаринга в Інтернеті виглядають так:

Класичний:

  • 2 склянки цукру;
  • 1/4 склянки лимонного соку;
  • 1/4 склянки води.

Без лимона і лимонної кислоти:

  • 8 ст. ложок цукру;
  • 1 ст. ложка води;
  • 1 ст. ложка яблучного оцту.

Без води:

  • 1 склянка цукру;
  • 1/4 склянки меду;
  • 1/4 склянки соку лимона.

Чи можна робити шугарінг вагітним і відповіді на інші поширені питання

Шугарінг під час вагітності категорично заборонений, так як в цей період у жінок вкрай завищений больовий поріг. Крім того, процедура заборонена для людей з шкірними захворюваннями, папіломами, гематомами, глибокими ранами, на епілепсію або просто з сільною засмагою.

Крім того, фахівці не рекомендують перед шугарінгом використовувати скраби або піілінг, загарати, натиратися кремами або лосьйонами чи приймати антибіотики,