Кабінет міністрів України готує перерахунок вартості комунальних послуг при їх неякісному наданні. Українці вже можуть перерахувати комуналку за грудень 2019 року.

Кабмін дозволив підприємствам коригувати тарифи на централізоване теплопостачання та централізоване гаряче водопостачання в залежності від зміни ціни природного газу, передає прес-служба Міністерства розвитку громад та територій України.

"Сьогодні Уряд прийняв зміни в чинні постанови, що регулюють правила надання послуг опалення та правила постачання теплової енергії та надав право теплопостачальним підприємствам працювати за законами ринку", - заявила міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак.

Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org
Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org

Затвердження правил перерахунку вартості неякісних послуг є частиною реалізації закону "Про житлово-комунальні послуги". Перший перерахунок за новими правилами споживачі отримають в січні 2020 року в платіжках за грудень 2019 року. Перерахунок комунальних послуг зможе зменшити їх вартість в середньому на 300-4000 грн.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Підставою для зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води є умова, коли ціна природного газу, придбана виконавцем у відповідному місці опалювального сезону, нижче ціни природного газу.

Комуналка, РБК
Комуналка, РБК

Нагадуємо, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше ніж 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив сподівання, що обов’язкове ведення трудових книжок в Україні скасують до березня 2020-го.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.