З настанням року Білого пацюка актуальним є відчуття панічного страху перед цими невеликими гризунами. Психологи знають, чому більшість людей бояться пацюків.

Сучасній людині зовсім нема чого боятися щурів. Диких гризунів ми просто не зустрічаємо у своєму житті, а якщо і побачимо, то мигцем і не дуже часто.

Але зовсім не так було в побуті стародавніх людей. Тоді полчища щурів могли завдати шкоди не тільки майну, але і здоров'ю самої людини. Це було століття тому, але пам’ять людей настільки дивовижня, що фактично консервує найгостріші відчуття і не дає їм забутись.

Рік Білого Пацюка
Рік Білого Пацюка

Таким чином, в умах людей з покоління в покоління найчастіше неусвідомлено передається абсолютно ірраціональний страх перед сірим гризуном. У зв'язку з цим багато вже почали нервово злегка тремтіти, адже ми зустріли Новий рік, який пройде під заступництвом Білої Металевої Щури.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Важливо також відрізняти звичайний страх від більш серйозних проявів – фобій. Якщо ви настільки боїтеся вигаданих речей або тварин, включаючи щурів, що не заходьте у підвали, боїтеся відкривати двері комори і тому подібне, то це означає, що ви втратили контроль над своїм життям. Такі прояви страху слід лікувати, звернувшись до фахівця.

Рік Білого Щура, фото: golapravda.blog
Рік Білого Щура, фото: golapravda.blog

У боротьбі зі страхами, нав'язливими станами і фобіями відмінно допомагають заняття йогою, освоєння дихальних і розслаблюючих вправ, сеанси масажу і відвідування спа-салону.

Нагадаємо, що в рік Білого Пацюка 2020: топ знаків Зодіаку, які ризикують втратити все.

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни поспішають зробити покупки перед Різдвом - черги за м'ясними виробами на Привокзальному ринку буквально кілометрові і нагадують черзі за ковбасою в Радянському союзі.

Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси і пельмені, які продаються на прилавках магазинів.