Стало відомо, що у 2020 році у зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшили також і розмір аліментів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

Збільшили розмір аліментів

"З 1 січня 2020 року у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму збільшений розмір аліментів. Для дітей до 6 років прожитковий мінімум становить 1779 грн, а для дітей у віці від 6 до 18 років - 2218 грн", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що мінімальний розмір аліментів буде становити: для дітей до 6 років - 889,5 гривень, а для дітей у віці від 6 до 18 років - 1109 гривень.

"Ці показники слід враховувати, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не в твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку", - зазначено в повідомленні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Збільшили розмір аліментів

До того ж, наголошується, що максимальний розмір аліментів залишився колишнім - 10 прожиткових мінімумів на дитину в залежності від віку.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції стягнула 7 мільярдів гривень боргів по аліментах і зарплати в 2019 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, в базах даних прикордонників є інформація про близько 120 тисяч людей, яким обмежили виїзд з України через несплату аліментів.

Також портал Знай.ua писав, що в київському аеропорту "Бориспіль" у перший день 2020 року був затриманий злісний боржник по аліментах, який прямував в Дубай.