В Україні виявили могильник з великою кістю поховань, яким приблизно 3 тисячі років. Однак з могил особливо сильно зацікавила археологів та фахівців. Так, у могилі виявили рештки двох людей, які лежали у незвичній позі — ймовірно, жінку заживо поховали поряд з чоловіком.

Експерти вважають, що мертві тіла неможливо було покласти в таку позу, і це наводить на думку, що жінка була ще жива, коли їх ховали.

"Ми думаємо, що жінка була живою на момент поховання і зробила це добровільно. Можливо, вона пішла за чоловіком, щоб їй не довелося жити з іншим і звикати до іншого способу життя. Вона вирішила залишитися з коханим чоловіком. Можливо, вона випила отруту, щоб померти швидко і безболісно", - зазначили археологи.

Унікальна могила Висоцької культури
Унікальна могила Висоцької культури

Відомо, що рештки належать людям доісторичної культури — Висоцької. Представники цієї культури жили на території нинішньої України. Поховання знайшли у селі Петриків. Решки поховані у бронзових прикрасах. Біля голови людей лежать миска, глечик та черпаки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Експерти зазначають, що Висоцька культура відрізняється своїми незвичними похованнями. У могилах часто знаходили пари, де чоловік тримав дружину за руку або цілував у чоло. Однак відповідна могила унікальна саме тим, що жінка під час поховання була жива.

Археологи, фото: РГ
Археологи, фото: РГ

У Висоцькій культурі був розвинений інститут шлюбу у подружжя були чітко сформульовані обов'язки й відповідальність. Люди вірили, що жінка повинна піти за померлим чоловіком. Знайдений археологами могильник можна побачити у Львівському музеї історії релігії.

Нагадуємо, що ілюзія з тваринами змусила перфекціоністів битися головою об стіну: "Потрібно в очі д*лбитися, щоб побачити...".

Як повідомляв портал Знай.uа, наречена в країні ліліпутів та голови молодят у келихах: весільні фото, які краще нікому не показувати.

Також портал Знай.uа писав, що креативний винахідник зміг повністю замінити пластик травою: це назавжди змінить історію.